Botoxsyringe

 

 

Botoxbehandling


Under livets gång har ansiktet en tendens att utveckla rynkor i pannan, mellan ögonbrynen och på utsidan av ögonen samt i munregionen. Detta beror på ett flertal faktorer och i vissa fall kan det då vara fördelaktigt att med en enkel injektionsteknik att minska dessa rynkor.

Botox är ett ämne som minskar muskelns funktion och används främst vid behandling av rynkor orsakade av stark muskelaktivitet i pannan och områdena kring ögat. Genom mindre muskelaktivitet i dessa områden blir huden slätare och man dämpar även ned en intensiv mimik mellan ögonbrynen och pannan. Ett antal patienter har beskrivit att pannan känns lugnare, även att en del spänningshuvudvärk kan förbättras under den tid muskelns funktion har dämpats ned. Ögonbrynen kan ibland höjas med behandling och s.k "kråksparkar" vid sidan av ögat kan lindras. På nedre delen av ansiktet kan Botox användas för att bl.a. lindra "sura mungipor", ta bort tidiga överläppsrynkor samt få ett mjukare hakområde.

Botox användes som en injektionsbehandling. Man behöver oftast sätta flera små stick mellan ögonbrynen och i pannan och på utsidan av ögonen. Behandlingen efterlämnar små röda fläckar under några timmar. Vissa patienter har också beskrivit huvudvärk under några timmar efter behandlingen. Resultatet efter Botox-behandling kan man se tidigast efter 3-8 dagar och varar mellan 3-6 månader. Kraftigare biverkningar är beskrivna i samband med injektionsbehandling men händer i ytterst sällsynta fall.

Vi använder kraftigt utspädda lösningar och om behandlingen ges av erfaren plastikkirurg är biverkningar sällsynta och man kan som patient vara helt lugn över att ingen oförväntad toxisk effekt skall behöva uppkomma.

Pris: beror på antalet punkter och den styrka per punkt som behöver ges + beror också på den grad av avslappning du önskar få i området. Allt är alltså en avvägning och man måste alltså prova sig fram till just din optimala effekt vid de första behandlingarna.

 

Plastikhuset Plastikkirurgi Behandlingar Botox Bekymmersrynka

Om Plastikhuset - Plastikoperationer - Behandlingar - Sitemap

Copyright © Plastikhuset - 2002 - 2015