Några länkar för mer information

 
 

 

 

Bröstförminskning - Bröstreduktion

 


Stor och tung byst är ett stort problem för många kvinnor och en vanlig orsak till smärtor i nacke och axlar. I dag kan de kvinnor i Sverige som har kraftigt förstorad byst få en bröstförminskning utförd inom den offentliga vården, men oftast är väntetiden mycket lång och det finns också ett stort antal kvinnor med kraftiga besvär som inte har tillräckligt stor byst för att "kvala" in för en offentligt finansierad operation. Vi kan här hjälpa till med snabb och professionell handläggning för en bröstreduktion. De flesta kvinnor som opererar sig upplever en dramatisk förbättring av negativa symptom och uppger spontant att "det här borde jag gjort redan för 10 år sedan".

Bröstförminskning syftar till att minska "bördan" av det tunga bröstet, samtidigt få vårta och vårtgård på en mer behaglig nivå samt en mer tilltalande form på bröstet. Operationen utförs i narkos plus man lägger rikligt med lokalbedövning i brösten vilket minskar värken efter operationen. Hur mycket av bröstet som avlägsnas är något som du kommer överens om tillsammans med din plastikkirurg.

Före bröstreduktionen ritar plastikkirurgen ett antal markeringar för att på bästa sätt markerra och anpassa storlek och form till kroppen i övrigt. Operationen tar ca 1-1.5 timme. Du får ett förband över bägge brösten och detta sitter kvar inkl. ett BH-förband under cirka 2 veckors tid. Förbandet ger stadga till de nyopererade brösten och minskar därigenom svullnad och ömhet / smärta. Du åker vanligen hem samma dag. Vid stora bröstförminskningar kan du behöva stanna kvar på sjukhuset till dagen efter. Vanligen är man sjukskriven ca 2-3v efter en bröstförminskning.

<Bilder före-efter bröstförminskning>

 

Plastikhuset Plastikkirurgi Bröstplastik Bröstreduktion Bröstförminskning

Om Plastikhuset - Plastikoperationer - Behandlingar - Sitemap

Copyright © Plastikhuset - 2002 - 2013