Några länkar för mer information

 
 

 

 

Bröstförstoring - Bröstimplantat

 


Bröstförstoring är det vanligaste större ingreppet hos oss på Plastikhuset och vi opererar mer än 200 bröstförstoringspatienter varje år, vilket ger dig som patient största möjliga trygghet. Vi är specialister på bröstförstoring och ledande i Sverige avseende bröstoperationer med släta gelehallonproteser. Det kirurgiska ingreppet innebär att ett bröstimplantat, vanligen av silikon, oftast placeras bakom din bröstmuskeln för att därigenom åstadkomma en så naturlig form och volym på din byst som möjligt. Bröstvolymen kan ha försvunnit exempelvis i samband med ammning, graviditet, viktnedgång eller bara via ökad ålder, eller ibland kanske aldrig funnits där överhuvudtaget. En bröstförstoring kan återskapa denna volym och ge runda, fastare bröst. Ibland finns olikheter i bröststorlek mellan sidorna, s.k asymmetri, vilket också kan påverkas och normaliseras med ett implantat vid en bröstförstoring. Ibland kan vissa utvecklingsstörningar i brösten ge formförändringar och volymsskillnader (ex. vid tubulära bröst), vilket också mkt väl kan kompenseras via ett implantat vid en bröstförstoring.

Bröstförstoring är idag en säker och trygg operation då utvecklingen har gett bra metoder och material som ger bra förutsättningar för säkra operationer med fina resultat. Implantat-tillverkarna har tagit fram otaliga valmöjligheter, där vi som erfarna och professionella plastikkirurger kan ge dig goda råd och vägleda dig till ett bra beslut för att få ett bra resultat. Ditt protesval vid en bröstförstoring är helt individuellt och det är ditt mål/ önskan och vår professionalism som skall säkerställa att du blir nöjd efter en bröstförstoring. Vi berättar alltid för våra patienter varför vi just bedömmer att vissa typer eller former av implantat passar bättre just i ditt fall. Läs mer i länken ovan till vänster hur vi väljerjust din protestyp.

Plastikhuset har stor erfarenhet av bröstförstoring med implantat, komplikationer är extremt ovanliga och patientnöjdheten mycket hög.. Därför kan du med trygghet vända dig till vår klinik för att få hjälp med din bröstförstoring. Alla våra bröstproteser säljs också med livstidsgaranti via tillverkaren. Om du väljer silikon (geléhallon) garanterar också tillverkaren en ersättning på upp till 1000 Euro för operationskostnader, om detta händer inom 10 år efter att proteserna har opererats in. Detta ger Dig som kund ytterligare bra trygghet efter en bröstförstoring.

Ingreppet vid en bröstförstoring tar ca 45 min och görs i narkos. Vi ritar ut före ingreppet exakt vart snittet skall läggas, vanligen i fåran under bröstet, samt placeringen av bröstprotesen. Snitten görs extremt korta, vanligen ca 3cm och ärren behöver därför inte bli påtagliga. Man kan lägga in proteserna antingen under bröstmuskeln (subpectoralt) , vilket är vanligast, eller ovanför bröstmuskeln (subglandulärt). Om man har tendens till lite brösthäng eller av någon anledning ej vill påverka sin bröstmuksel med kirurgi så kan det subglandulära läget vara att föredra vid en bröstförstoring, men det finns dock en något ökad risknivå för ett mindre naturligt bröst när protesen läggs ytligare, även risken för s.k. ripling och kapselbildning kan öka. Man strävar efter att lägga bröstproteserna så nära mitten som möjligt, då de flesta önskar en snygg klyfta mellan brösten som slutresultat. Komplikationer som infektioner och blödningar är extremt sällsynta vid en bröstförstoring då vi arbetar strikt sterilt under hela förloppet samt är mycket noggranna med att kontrollera och stoppa alla småblödningar innan öppningarna sys med tråd som försvinner av sig självt efter några veckor.

Du vaknar upp omgående efter att operationen är klar och med dagens ultramoderna narkosläkemedel är man vaken och klar mycket snabbt efter operationen. Illamående är ovamligt, smärtan regleras väl med vanliga smärtstillande läkemedel. Du kan vanligtvis åka hem samma dag efter cirka 3-4 timmars kontroll på vår uppvakningsenhet. Du har förband över bysten ca 2v samt bär sport-BH dygnet runt ca 6v efter din bröstförstoring.

Efter 2v sker återbesök på vår mottagning då vi kontrollerar läkning samt att protesläget är bra. Svullnad i brösten brukar dock finnas kvar ytterligare 2-4veckor, men man börjar nu att se den slutgiltiga formen på bysten. Du får vid besöket nya instruktioner för att nu återgå till normala vardagssysslor och inom några veckor också till vanlig träning.

Läs här vårt faktablad om bröstförstoring >> - hur välja mellan olika typer, storlekar, former, slät eller texturerad yta, olika profiler? Även information om risker och komplikationer.

Vill du byta dina befintliga bröstproteser?? Läs mer här om protesbyte eller borttagning av bröstproteser >>

<Bilder före-efter bröstförstoring>

 

Plastikhuset Plastikkirurgi Plastikoperationer Bröstförstoring Protes Implantat

Om Plastikhuset - Plastikoperationer - Behandlingar - Sitemap

Copyright © Plastikhuset - 2002 - 2013

 

 

 

Plastikhuset använder och har alltid använt proteser enbart från den amerikanska tillverkaren MENTOR. Dessa implantat är godkända och kontrollerade av det amerikanska läkemedelsverket (FDA).

 

bild bröstförstoring

 

 

bild bröstproteser

bröstproteser / implantat från Mentor