Några länkar för mer information
 
 

 

 

Bröstlyft

 


a/ Bröstlyft utan samtidig förstoring med implantat

Ett hängande bröst har ofta för lite volym inom bröstet i förhållande till huden runt om. Samma metoder används här för att lyfta ett hängande bröst som ovan för att förminska ett bröst. Skillnaden är att man vid ett lyft inte tar bort något utav bröstkörtelvävnaden utan endast hud. Vårta och vårtgård placeras på en mer naturlig nivå och bröstet kan formas till. Vid behov kan ett bröstlyft även kombineras med bröstimplantat, som då kan inläggas utan att skapa nya ärr och snitt, se vidare nedan.

Vi använder oss till största delen av den avancerade s.k vertikalärrs metoden. Du slipper själva "ankarsnittet" som ger ett stort ärr i fåran under bröstet. Med denna metod skapas enbart ärr runt vårtgård samt ett litet vertikalt ärr nedom vårtan! Många kvinnor uppskattar denna specialiserade metod.

Operationen utförs i narkos men man lägger även rikligt med lokalbedövning i brösten vilket minskar ev. smärta efter operationen. Före operationen ritar plastikkirurgen ett antal markeringar på dina bröst för att bedömma form och storlek och lyft, som skall passa till din kropp. Operationen tar ca 1-1.5 timme. Du får ett förband över bägge brösten och detta sitter kvar inkl. ett BH-förband under cirka 2 veckors tid. Förbandet ger stadga till de nyopererade brösten och minskar därigenom svullnad och ömhet / smärta. Du åker vanligen hem samma dag.

<Bilder före-efter bröstlyft>


b/ Bröstlyft kombinerat med protes (implantat)

I de fall man önskar förstora bystens volym samtidigt med ett lyft så ger protesen fördelar i form av bättre rund form på bröstet samt mer fyllnad i övre delen av bröstet. Protesen inlägges under bröstmuskeln via ett litet snitt i fåran under bröstet och därefter formas bröstvävnaden till en så naturlig form som möjligt. Vårta och vårtgård anpassas till rätt nivå och överskott av hudvävnad borttages. Ärr fås enbart runt vårtgård vid de enklare fallen, men vid större åtgärder kan det även bli ett vertikalt ärr nedom vårtgården.

Operationen tar ca 1-1.5 timme. Du får ett förband över bägge brösten och detta sitter kvar inkl. ett BH-förband under cirka 2 veckors tid. Förbandet ger stadga till de nyopererade brösten och minskar därigenom svullnad och ömhet / smärta. Du åker vanligen hem samma dag. Ömhet i bröstet motsvarar vad som ses efter en bröstförstoring, se länk bröstförstoring för denna information.

<Bilder före-efter bröstlyft med protes>

 

Plastikhuset Plastikkirurgi Bröstlyft Bröstprotes Implantat Bröstprotes

Om Plastikhuset - Plastikoperationer - Behandlingar - Sitemap

Copyright © Plastikhuset - 2002 - 2013