Några länkar för mer information

 
 

 

 

Halsplastik - Halslyft

 


Förutom ögonregionen betyder halsregionen väldigt mycket för det estetiska utseendet. En väldefinierad haklinje samt halslinje ger balans till ansiktet.

En vanlig förändring är s.k kalkonhals medförande kraftigt överskott av hud (hudpåse) över centrala delen av halspartiet. Fettsugning löser inte problemet då det är överskottshud som måste tagas bort. Här utföres vanligen en lokal åtgärd med borttagande av överskottshud samt uppstramning av underliggande muskel, vilket ger form och definition till haka-halsövergången (lokalt halslyft).

Ingreppet utföres i lokalbedövning och man får ett förband att ha på under några dagar efteråt. Annars är man igång som vanligt relativt snabbt efter ingreppet. Du bör dock ta det lugnt med kraftiga huvudrörelser den första tiden.

För den som inte önskar ärr på halsen utföres sedvanligt halslyft. Denna åtgärd utföres i narkos och man lägger ett snitt på baksidan av öronen och svänger ut det längs hårkanten. Huden lossas från underlaget och främst den strama halsmuskulaturen i öronhöjd och kan sedan sträckas uppåt. Ibland kan man behöva lägga ett litet snitt under hakan för att fettsuga små fettansamlingar underhakan eller för att ta bort de muskelsträngar som annars blir mer synliga vid halslyftet.

Förband inkl. huvudförband lägges också här och sitter under ca 5-7 dgr dag/natt samt ytterligare någon tid till natten för att avlasta ärren bakom öronen.

<Bilder före-efter halsplastik>

 

 

Plastikhuset Plastikkirurgi Halsplastik Kalkonhals Halsuppstramning

Om Plastikhuset - Plastikoperationer - Behandlingar - Sitemap

Copyright © Plastikhuset - 2002 - 2013