Några länkar för mer information

 
 

 

 

Bröstimplantat (byte eller borttagande)

 

Vissa kvinnor känner att de vill ta bort implantaten efter att haft dem under en tid eller vill byta till annan typ eller storlek. Det kan finnas olika anledningar till att vilja byta ut eller ta bort sina bröstimplantat. Livet förändras och därmed kan önskemålet om sin byst ändras eller man har genomgått graviditet/ viktsförändring eller liknande.

Om man vill ta bort sina proteser finns stor risk för slapp byst efteråt och oftast blir det ett bröstlyft som löser problemet.

Om du önskar byta proteser och då till en mindre storlek finns risk att huden på brösten blir slapp och då kan ingreppet också behöva kombineras med ett bröstlyft.

Om du önskar byta proteser och då till en större storlek måste oftast protesens volym anpassas till kroppen för att inte ge en tyngdbörda på axlar och nacke. Man skall även inse risken med brösthäng vid senare tillfälle om stora protesvolymer väljes. Protesform och storlek väljes med omsorg efter din bystform och din längd.

En annan anledning till byte kan vara att man önskar geléhallonproteser (=trögflytande silikon) istället för koksaltproteser eller vice versa. Oftast rör det sig om egna önskemål men ibland kan det handla om något problem som t.ex. veckbildning/rippling, proteshöljet känns konstigt eller man bara vill ha en annan känsla i bröstet.

Någon gång kan ett implantat också gå sönder och behöva bytas ut. Våra tillverkare står för gratis utbytesprotes samt i vissa fall även för del avoperationskostnad.

Oavsett vad orsaken är så handlar det om ytterligare en operation. Ingreppet sker vanligtvis i narkos. Observera att det är klart mindre smärta/ svullnad när man bara byter proteser. Man kan därför använda sina armar tidigare samt vara åter i arbete inom 1v efter ett protesbyte jmf med vid en första bröstprotesoperation.

 

Plastikhuset Plastikkirurgi Bröstprotes Protesbyte Implantat Protesurtagning

Om Plastikhuset - Plastikoperationer - Behandlingar - Sitemap

Copyright © Plastikhuset - 2002 - 2013